Viitorul educației – sub semnul dubitației, al construcției, al speranței
Chiar dacă textul de față este scris în plină pandemie, iar educația este supusă la numeroase probe (unele obișnuite, altele neașteptate), credem că dincolo de…
Chiar dacă textul de față este scris în plină pandemie, iar educația este supusă la numeroase probe (unele obișnuite, altele neașteptate), credem că dincolo de…
Ca persoane care am trecut prin școală, și am suportat anumite influențe educative, ne putem întreba, la un moment dat, dacă nu cumva prin educație…
Expresia de educație axiologică este mai puțin întâlnită în literatura pedagogică, dar referirile la lumea valorilor sunt destul de frecvente în pedagogia universală și românească,…
Fiecare epocă vine cu o anumită viziune în legătură cu procesul educațional. Educația este, de fapt, un răspuns specific la nevoile oamenilor, la solicitările comunității….
Un mod indirect de a face educație pentru frumos constă și în pregătirea și amenajarea spațiului școlar în concordanță cu canoanele frumuseții. Începând cu arhitectura…
O nouă reglementare a educației, în cazul învățământului nostru, e binevenită. Mai ales că ultima variantă (cea din 2011) a fost atât de mult „hăcuită”,…
Noul pachet de norme „corectoare” la legea educației, propus în recenta ordonanță de urgență (nr. 49 din 26 iunie 2014 privind instituirea unor măsuri în…
Trăim într-o lume marcată de diferențieri și denivelări, de incitări de tot felul pentru a ne depăși pe noi înșine și, mai ales, pe…
Minciuna constituie un act psihic complex, cu rezonanțe socio-culturale, ce vizează mai multe straturi: ontologice, gnoseologice, retorice, axiologice, antropologice, culturologice, sociologice. Ea este o formă…
Mă întorc la școala natală în calitate de „mare inspector”. Cu sau fără voie, printre multe corvoade, sunt președinte al unei comisii (a câta…