O secvență mai puțin știută din existența parohiilor
Comunitățile religioase au o fizionomie și o dinamică aparte, dacă ai răbdare să le percepi, să le analizezi, să le evaluezi. Parohia nu este o…
Comunitățile religioase au o fizionomie și o dinamică aparte, dacă ai răbdare să le percepi, să le analizezi, să le evaluezi. Parohia nu este o…
Societatea actuală impune noi asamblări și corelări dintre factorii chemați să gestioneze problemele religioase. Fără a-și periclita statutul său de primă instanță a raportării la…
Sărbătoarea Sfintelor Paști poate fi un prilej de interiorizări, de rememorări, de edificări. A existat și există o anumită constantă a aceste mari sărbători…
Rezumat. În textul de mai jos, autorul încearcă să evidențieze o serie de ipostaze ale curriculumului ascuns ce pot fi antrenate în lecția de religie:…
Asupra iertării, literatura psihologică și pedagogică este foarte sărăcăcioasă. Despre ea nu s-a scris aproape deloc, iar atunci când este invocată se constituie într-un factor…
De ceva vreme, se tot discută despre oportunitatea prezenței teoriei lui Darwin în manualele școlare. Instanțe europene, instituții de stat, asociații civice sau persoane în…
Se împlinesc aproape două decenii de când educația religioasă a devenit o preocupare normală pentru o societate în căutarea propriei identități. După o excluziune forțată…
Vine o vreme când pentru a merge mai departe trebuie să „omori” în tine reprezentări vechi, resentimente, tristeți, amintiri, speranțe, visuri. Orice conversiune sau început…
“Documentul” emanat de Liga Pro Europa, intitulat „Promovarea interesului superior al copilului in educația religioasă. Monitorizarea educației religioase în școlile publice din România”, este un…